LI-65B0EB266C41C
top of page

Vaststellingsovereenkomst bij huurbeëindiging. Voorkom geschillen en bescherm uw belangen

Heeft u ooit gehoord van een "vaststellingsovereenkomst bij huurbeëindiging"? Het is een slimme juridische overeenkomst tussen verhuurders en huurders, waarin beide partijen afspraken maken over het beëindigen van een huurovereenkomst voordat de oorspronkelijke termijn afloopt.


Het doel van de overeenkomst is om eventuele geschillen te voorkomen en een duidelijke en wederzijdse aanvaardbare regeling te treffen voor het beëindigen van de huur.

In een vaststellingsovereenkomst bij huurbeëindiging kunnen verschillende zaken worden geregeld, zoals:

1. Datum van beëindiging: De exacte datum waarop de huurovereenkomst wordt beëindigd, wordt vastgelegd in de overeenkomst.

2. Voorwaarden: De voorwaarden waaronder de huurovereenkomst kan worden beëindigd, worden gespecificeerd. Dit kan bijvoorbeeld een overeengekomen opzegtermijn zijn. Dit geeft de huurder ruimte om een nieuwe bedrijfsruimte te vinden of de verhuurder ruimte om een nieuwe huurder te vinden voor het bedrijfspand.

3. Eventuele vergoedingen: Als de huurder of verhuurder vroegtijdig de huurovereenkomst wil beëindigen, kunnen er afspraken worden gemaakt over eventuele vergoedingen.

4. Oplevering van het pand: De voorwaarden voor het opleveren van het pand aan de verhuurder worden vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat het pand in goede staat moet worden achtergelaten, met eventuele herstellingen en schoonmaak.

5. Overige afspraken: Andere relevante zaken kunnen ook worden opgenomen in de overeenkomst, zoals de terugbetaling van de borg, de afhandeling van eventuele openstaande betalingen of andere specifieke voorwaarden.

Belangrijk om te onthouden: dit is een bindende juridische overeenkomst, dus zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk worden vastgelegd en begrepen.

Overweeg juridisch advies om uw belangen te beschermen en uw wettelijke rechten en verplichtingen te begrijpen.

Voorkom gedoe en wees goed voorbereid met een vaststellingsovereenkomst bij huurbeëindiging!

Derek van den Heuvel & Kim Viguurs

309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page