LI-65B0EB266C41C
top of page

De toekomst is duurzaam: ontdek de voordelen van energie-efficiënte gebouwen

De wereld verandert en duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Bij Heuvel Vastgoed informeren we u graag over de groeiende trend van duurzame gebouwen en energie-efficiëntie. Waarom? Omdat duurzame gebouwen niet alleen ecologische voordelen bieden, maar ook economische en sociale voordelen hebben.


Wist u bijvoorbeeld dat duurzame gebouwen een hogere huurwaarde hebben dan traditionele gebouwen? Daarnaast dragen duurzame gebouwen bij aan het verminderen van ziekteverzuim, het verhogen van productiviteit en comfort van de gebruikers. Dit betekent niet alleen een betere toekomst voor ons milieu, maar ook voor uw portemonnee en medewerkers.

Als vastgoedeigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wetten en regels omtrent verduurzaming van gebouwen. Zo gelden er diverse wetten en regels voor vastgoedeigenaren, zoals energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of korter voor gebouwen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas gebruiken.

Bij nieuw te bouwen kantoren, bedrijfshallen of winkels moeten gebouwen voldoen aan de Energieprestatie coëfficiënt (EPC), wat de mate van energiezuinigheid aangeeft. Vanaf 1 januari 2020 wordt de EPC vervangen door de invoering van de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen.

Momenteel is het energielabel voor commercieel vastgoed nog niet verplicht, maar de kans is groot dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Daarom is het verstandig om nu al te investeren in verduurzaming van commercieel vastgoed om te voldoen aan de toekomstige eisen en zo niet achter te lopen op de markt.

Bij Heuvel Vastgoed adviseren we graag over de mogelijkheden voor uw bedrijfsmatig vastgoed. Neem contact met ons op voor een informatief gesprek. Samen kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor ons milieu, uw portemonnee en uw medewerkers.

Derek van den Heuvel & Kim Viguurs

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page